Activiteiten in Zeeland

Deltapark Neeltje Jans

Een dagje naar hét leukste waterpark van Nederland? Kom naar Zeeland, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur. Hier vind je verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties. U kunt ook aan boord van de rondvaartboot om vanaf het water de Deltawerken te bekijken.

 

Mini Mundi

Ontdek Miniatuur Walcheren! Het nieuw aangelegde miniatuurpark met verlaagde wandelpaden heeft de exacte contouren van Walcheren. De maquettes, schaal 1 op 20, laten veel monumentale gebouwen van Walcheren zien. Van het Stadhuis en de Lange Jan van Middelburg, tot de boulevard van Vlissingen. Beleef het attractiepark! Met de hele familie in de achtbaan, schommelschuit of de 10 meter hoge ballontoren. Daarnaast kunt u samen buiten nog genieten van de authentieke carrousel en natuurlijk een ronde maken met de Mini Mundi Express. Geniet van de indoorspeeltuin! In het mega paviljoen staan verschillende speelstructuren met een uitdagende klimtoren, botsauto’s en een ware klimvulkaan. Aan de kleinsten is ook gedacht: het springkussen met softplay en natuurlijk de reuze blokkenhoek. Jong en oud spelen veilig, terwijl u op korte afstand toezicht kunt houden onder het genot van een kop koffie of thee.

 

Het Arsenaal

Het Arsenaal in Vlissingen, De spannendste dagattractie van Zeeland. Elke dag geopend! Sta oog in oog met een echte haai, maak kennis met spannende piratenattracties of speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af.

De Piraten Missie: Kruip in de huid van een echte piraat. In de Piraten Missie ervaren de kinderen wat een piraat allemaal moet trotseren! Een spannende missie moet worden volbracht. Als volleerde piraten komen de kinderen tevoorschijn uit de spectaculaire piratenwereld! Het grootste piratenpark van Nederland Van het bovendek tot in het donkere ruim, is in dit zeeroversnest aan het Vlissingse waterfront voor jong en oud van alles te beleven! Het Arsenaal laat je zien hoe het leven er aan toe ging in de tijd van de piraten. Eerst maak je kennis met Kapitein Zwartbaard en zijn belevenissen aan boord van zijn schip, hij neemt je mee op avontuur door de piratenwereld in ‘A Pirates Adventure’. In het piratenhol, waar het woeste piratenleven met een vleugje humor wordt uitgebeeld, vind je feestvierende skeletten, Harrie de Haak, zeelieden zonder manieren en ervaar je wat ‘zeebenen’ zijn. Dan wordt het tijd voor het echte werk, je ervaart een bloedstollende zeeslag aan boord van de scheepssimulator.

Zeeland’s grootste verzameling zeedieren: Wij hebben een uitgebreide collectie Noordzeevissen in schitterende aquaria. Hier kun je zelfs de haaien en roggen aaien. Onlangs is onze onderwaterwereld uitgebreid met een tropische zaal, met maar liefst vier grote nieuwe aquaria. Ontelbare felgekleurde tropische vissen zwemmen hier in een natuurgetrouwe omgeving rond. Er worden regelmatig rondleidingen en voederdemonstraties gegeven.

 

Abdijtoren de Lange Jan

Abdijtoren de Lange Jan U kunt hem niet missen, midden in het schitterende historische centrum van Middelburg. Hier verrijst de imposante Abdijtoren de Lange Jan trots boven de vele monumenten die Middelburg rijk is. De beklimming mag u eveneens niet missen. Het is even klimmen, 207 treden om precies te zijn, maar het uitzicht is deze inspanning dubbel en dwars waard. De toren van de Lange Jan is 90,5 meter lang (behoort in de top 10 van hoogste torens in Nederland). Op heldere dagen kunt u vanaf de Lange Jan zelfs de omringende Zeeuwse eilanden zien.

 

Rondvaart Middelburg

Ontdek historisch Middelburg vanuit een heel andere perspectief U vaart in open boten (54 pers.) door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden en onder soms zeer lage bruggen en door de in 1994 gerestaureerde sluis. Door de deskundige uitleg tijdens deze gezellige tocht maakt u kennis met de rijke cultuurhistorie van Middelburg vanuit een ander perspectief. Middelburg is een stad van meer dan 1000 jaren oud met een rijke geschiedenis en ruim 1100 (rijks-)monumenten. Middelburg is de 5e monumentenstad van Nederland en dat zal u niet verbazen als u een dagje Middelburg gaat verkennen. Prachtige oude straatjes, steegjes en poortjes met verrassende doorkijkjes, oude statige heren- en pakhuizen (vaak gebouwd langs de mooie Kaaien) die stammen uit de rijke VOC tijd. Middelburg was immers in de 17e eeuw de 2e handelsstad van Nederland. Bekend is het 15e eeuwse stadhuis van Middelburg: zeker een van de mooiere in Nederland!